Zuid Afrika

Zuid-Afrika - Natuur Natuur
Zuid-Afrika is een land dat allerlei beelden oproept. Het is een land met een prachtige natuur, met olifanten, struisvogels en walvissen, een land van zon, bergen en zee. Het is ook het land waar Nelson Mandela in 1990 zijn vrijheid terugkreeg na een jarenlange periode van politieke gevangenschap. Tegenwoordig is Zuid-Afrika een vredige democratie.
Het is een prachtig land om door rond te trekken en kennis te maken met de natuur, de cultuur, de mensen en natuurlijk met de wijnen. Er wordt in de Kaap al meer dan 300 jaar wijn gemaakt. Het bijzondere van deze wijnen is dat ze de traditie van de Oude Wereld combineren met de wijntechnologie  van de Nieuwe Wereld.
Zuid-Afrika - Klimaat Klimaat
De Zuid-Afrikaanse wijngebieden behoren tot de mooiste ter wereld. Het klimaat in deze gebieden is mild, met zachte zomers en koele winters. De zomerhitte wordt getemperd door de ijskoude golfstroom, die langs de kust van Afrika trekt.
In het zuidelijkste puntje van Afrika ontmoeten twee machtige oceanen elkaar: de Atlantische Oceaan in het westen en de Indische Oceaan in het oosten. De vochtige luchtstromen die van zee landinwaarts trekken, hebben grote invloed op de wijnbouw.
Zuid-Afrika - Wijnstreken - groot

Wijn (klik voor grotere foto)
De Kaapstreek van Zuid-Afrika heeft door haar ligging in de subtropen en aan de ijskoude Atlantische oceaan een bijzonder gevarieerd klimaat. De bergen en valeien zorgen voor een grote diversiteit in microklimaten, die het mogelijk maakt edele druivenrassen te verbouwen. De Zuid-Afrikaanse wijnproducenten staan open voor innovatie waardoor de wijnen elk jaar beter worden. Men maakt er fruitige krachtige wijnen maar ook ingetogen elegante wijnen.
De Nederlandse consument is een liefhebber van Zuid-Afrikaanse wijn. Zuid-Afrika neemt de derde positie in qua wijnconsumptie op de Nederlanse markt.

NB. De foto's zijn eigendom van WOSA.