Serveertips

Bij welke temperatuur kan ik wijn het beste drinken?
Witte wijn en Rosé legt u 1 dag van tevoren in de koelkast, rode wijn zet u 1 dag van tevoren bij kamertemperatuur klaar. U opent de fles bij voorkeur een half uurtje voor het uitschenken en houdt de fles desgewenst in een wijnkoeler.

Hoe kan ik wijn het beste bewaren?
De wijn kunt u het beste liggend, op een donkere plaats en bij een constante temperatuur bewaren.
De beste temperatuur is 13 graden, bij een hogere temperatuur rijpt de wijn sneller.

Hoe lang kan ik de wijn bewaren?
Ongeopende flessen witte wijn en Rosé kunt u in het algemeen korter bewaren dan rode wijn, hierop zijn uitzonderingen! Zo bewaart u Sauvignon Blanc het beste in de koelkast, lees meer...
De wijnbeschrijvingen in de Wijnwinkel vermelden exact de bewaarperiode van onze wijnen.
Geopende flessen rode wijn kunt u tot 3 dagen en witte wijn tot 6 dagen (koel) bewaren. Bij voorkeur sluit u de fles met gebruik van het pompje van Vacuvin.
Iedere wijn zal, éénmaal geopend, dagelijks aan kwaliteit verliezen. De oorzaak ligt in het feit dat bestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de smaak van de wijn, oxideren met zuurstof uit de lucht.

Harold Hamersma over het bewaren van wijn:

en de juiste kurketrekker: